G-Baseball / G-Honkball in België

We hebben geschiedenis geschreven!

 

Beste Baseball Fans,

Het eerste Belgisch Kampioenschap G-Baseball is een super groot succes geworden. Iedereen heeft op donderdag 5 juni een fantastische spannende sportieve dag beleefd met alleeeéén maar winnaars. En daar bovenop mogen drie teams zich een jaar lang officieel Belgisch Kampioen G-Baseball noemen, dit zijn:
- Het BBB-team van Gibbo Galbergen uit Mol (Antwerpen)
- The Wild Bunch van BuSO St-Elisabeth uit Wijchmaal/Peer (Limburg)
- De Honkers van SBSOG Zonneweelde uit Lommel (Limburg)

Dat het weer eigenlijk niet best te noemen was op de Scoutsrally heeft niemand echt opgemerkt of parten gespeeld. Alle teams en deelnemers die zich hadden ingeschreven zijn afgekomen. Het enthousiasme en de inzet tijdens de baseballwedstrijden was zo groot dat er zelfs tijdens de (gelukkig korte) regenbuien gewoon werd doorgespeeld. Uiteindelijk begon de zon te schijnen en zo moest het ook zijn! Hard werken en dan de beloning van een super dag baseballen!

Zoals gezegd hebben we geschiedenis geschreven en dat kon alleen met de hulp van de vele enthousiaste organisaties, scholen, sponsors en vrijwilligers die we hierbij nogmaals van harte bedanken. Super bedankt, you know who you are!

Een keuze uit de talrijke persberichten:

> - in Het Nieuwsblad -

> - in De Standaard -

> - in Het Laatste Nieuws HLN -

> - van de KBBSF / VBSL -

> - van de KNBSB -

> - in het HAC Weekblad -

> - in Het Belang van Limburg -


Nstars organiseren eerste Belgisch Kampioenschap G-Baseball ooit in België


Op donderdag 5 juni 2014 gaat het echt gebeuren: het eerste Belgisch Kampioenschap G-Baseball wordt gespeeld in bij de Nstars!

Het Kampioenschap is een bijzonder initiatief van de Nstars en gaat door op de baseballvelden aan de Scoutsrally in Neerpelt. Het wordt een sportief eendaags tornooi met deelname van een tiental teams bestaande uit jongens en meisjes van BuSO scholen uit Limburg en Antwerpen. De teams worden qua sterkte ingedeeld in 3 groepen en spelen verschillende wedstrijden onderling. Aan het eind van het tornooi worden de 3 groepswinnaars bekend gemaakt. Deze teams mogen zich een jaar lang Belgisch Kampioen G-Baseball noemen!

Super cool: Ben Rottiers -bekend van FC De Kampioenen en Familie- zal het Belgisch Kampioenschap voor ons komen openen en de teams gaan voorstellen.


Het gaat voor deelnemers, begeleiders, vrijwilligers, supporters en bezoekers een super gezellige sportieve dag worden met veel sportiviteit, randanimatie, American food & drinks en meer ... Het eerste Belgisch Kampioenschap G-Baseball wordt meteen al internationaal getint door de deelname van een G-Baseball Team uit Nederlands Limburg en door de enthousiaste medewerking van enkele Amerikaanse Baseballers.

Kom ook kijken of supporteren! Iedereen is welkom en de inkom is gratis


Het Belgisch Kampioenschap G-Baseball wordt gehouden donderdag 5 juni van 10:00 tot 15:00 uur op de Scoutsrally in Neerpelt. In samenwerking met KBBSF/VBSL, Provincie Limburg, Gemeente Neerpelt, Provinciaal Domein Dommelhof, de Scoutsrally en onze sponsors LASSA tyres, VDR autobanden en Shoeby Lommel. Er is parkeergelegenheid aan de Ralleylaan 3 in Neerpelt bij de hoofdingang van de Scoutsrally.

Contactgegevens organisatie:
Martin Langezaal: 011-735435
e-mail naar: info@nstars.beNstars G-Baseball in 2014

 

De Nstars G-Baseball Roadshows

Om de toegankelijkheid te verhogen en baseball voor iedereen mogelijk te maken, hebben de Nstars ervoor gekozen G-Baseballinitiaties te komen geven op locatie bij de spelers zelf. “Wij gaan naar de kids en volwassenen toe met zeg maar een G-Baseball Roadshow waarbij de Nstars bij de instellingen en scholen zelf, zowel indoor als outdoor, G-Baseballinitiaties geven”.

Voordelen van deze roadshow zijn:
- het werkt drempelverlagend
- het scheelt aanzienlijk in de reiskosten en organisatiekosten
- het vindt ter kennismaking plaats in een vertrouwde omgeving
- en kan doorgang hebben tijdens reguliere L.O.-lesuren met deelname van de eigen begeleiders.

Bij de Nstars wordt er echt sportief baseball gespeeld met echte baseball materialen gebracht door echte baseballers. Met de Nstars G-Baseball Roadshow verwachten we in 2014 een vijftigtal G-Baseball initiaties te mogen geven.

De Nstars maken het mogelijk voor alle jeugd en volwassenen om met (G-) Baseball dezelfde fun-, sport-, fair play- en succesbeleving te hebben als bij de honderden miljoenen baseballspelers en fans wereldwijd. 
Nstars lanceren G-Baseball in BelgiëG-Baseball is een speciale coole vorm van Baseball voor iedereen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. “Maar we noemen het geen G-Baseball, want iedereen bij de Nstars speelt gewoon baseball”. We passen alleen de spelvorm en sommige materialen aan al naar gelang de omstandigheden en het nivo van de groep. Spelen we in de zaal dan gebruiken we uiteraard zachtere ballen; wordt er buiten gespeeld dan worden er echte honken neergelegd”.


De Nstars hebben in december 2012 G-Baseball gelanceerd in België. Onze aanpak is goed ontvangen en de Nstars zijn flink bezig de G-Baseball activiteiten verder uit te bouwen gezien de aanvragen en het enthousiasme bij de sportieve deelnemers.

Sinds de lancering hebben al honderden jeugdigen en ook volwassenen kennis gemaakt met G-Baseball, inmiddels met de financiële steun van de Provincie Limburg:

- zoals via de Nstars G-Baseball Roadshows voor BuSO St-Elisabeth, SBSO Zonneweelde en GIBBO Galbergen

- deelname aan grote G-Sport Evenementen: de Fun-Athlon 2013 en 2014 van BuSO St-Elisabeth in Peer, Move it! XL van Psylos vzw en de Sportdag voor de Limburgse Special Olympics Atleten in het Neerpeltse Dommelhof, de West Vlaamse Driedaagse Aangepast Sporten in Harelbeke; als ook teach-the-teachers voor PXL-Hogeschool en UHasselt.


voor alle geplande Nstars G-Baseball activiteiten: zie de Nstars G-Baseball Kalender

 
Zin om te baseballen? Doe mee en vraag of de Nstars langskomen!

Meer info binnenkort op de eigen G-Baseball website> voor alle geplande G-Baseball activiteiten: zie de Nstars G-Baseball Kalender

> Voor de Nstars G-Baseball brochure - klik hier (voor de concept brochure)-


> Voor Nstars en extra G-Baseball in de pers -klik hier-

 


G-Baseball informatie


Partners en vrijwilligers
Om de Nstars G-Baseball Roadshows en het Belgisch Kampioenschap G-Baseball op 5 juni 2014 mogelijk te maken zijn er serieus enthousiaste partners en vrijwilligers nodig. De Provincie Limburg, de gemeente Neerpelt, de gemeentelijke sportraad, SVS, BuSO St-Elisabeth, LASSA tyres, VDR Autobanden en Shoeby Lommel hebben alvast hun medewerking /financiële steun toegezegd. Thanks!

Wij zijn nog op zoek naar serieus enthousiaste sponsors en vrijwilligers om te helpen G-Baseball een groot succes te maken!

Meer informatie over de G-Baseball roadshow, het Belgisch Kampioenschap, sponsoring of vrijwilligerswerk:
neem contact op met Martin Langezaal (tel. 011-735435), e-mail: martin@nstars.be

... of kom langs op onze trainingen. Er zijn dan trainers aanwezig die je graag meer uitleg willen geven.
G-Baseball / G-Honkball

copyright ©2011 Nstars Baseball Club            contact: info@nstars.be